Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Vergonya’

Article de José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida

Sento vergonya d’aquest Govern que no cuida ni respecta les treballadores ni treballadors penitenciaris. I que a sobre es mofa d’ells. El que ha passat aquesta setmana amb la nostra companya Núria, qui ha mort assassinada per un pres del Centre Penitenciari de Mas d’Enric a Tarragona, és imperdonable. Els funcionaris no es creuen encara tot el que ha succeït. Podia haver estat qualsevol d’ells.

La situació a les presons catalanes és insostenible. I aquest final de la història estava anunciat des de feia temps per part dels representants dels treballadors, qui han denunciat per activa i per passiva la inseguretat i la manca de condicions laborals que viuen a diari.

I tot i les reiterades queixes, els màxims responsables no han fet res per evitar-ho. Al contrari. Només s’ha perseguit i sancionat treballadors i treballadores, però en cap moment s’ha augmentat la seguretat i s’han aplicat mesures.

Ara, el mal ja està fet. I la situació és la que és. I hi hem arribat per la mala fe i actitud dolosa dels dirigents penitenciaris. És ben trist veure l’enfrontament a les portes de la Conselleria de Justícia entre les plantilles de presons i els Mossos d’Esquadra. Però cadascú fa el que ha de fer. És just i legítim.

La vida d’aquesta treballadora, la Núria, ja no la podrem recuperar. I suposo que els màxims dirigents polítics arrossegaran aquesta càrrega de consciència tota la vida, ja que en cap moment s’han pres decisions per evitar que es produís aquesta desgràcia.

Related Posts

Leave a comment