Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-SP Educació a Lleida es posiciona en contra del tancament d’una línia d’I3 a Tremp

La UGT-SP Educació Terres de Lleida-Alt Pirineu i Aran s’ha posicionat respecte a l’obertura de la preinscripció de dues línies d’I3, una per cadascuna de les escoles de la ciutat de Tremp. El Departament d’Educació va obrir el període de preinscripció escolar a Catalunya, que va del 6 al 20 de març. A Tremp ha ofert dues línies d’I3, una a l’escola pública Valldeflors (20 alumnes) i l’altra a l’escola concertada Maria Immaculada.

Segons s’ha informat a UGT-SP Educació, les nenes i nens del municipi són entre 31 i 34, fet que si s’apliquen les ràtios generals pot fer perdre una línia. Aquest fet ha generat malestar tant pel que fa a la llibertat de la tria educativa de les famílies, com per al desenvolupament territorial.

Les administracions locals confirmen a UGT-SP Educació Terres de Lleida i Alt Pirineu i Aran que van exposar el seu desacord amb aquesta decisió i així els consta al Departament d’Educació. Com a UGT-SP estarem sempre en contra de les polítiques educatives del Govern de Catalunya, que no vetllin per a la qualitat i la cohesió educativa i per suposat menystenint la convivència entre les persones treballadores del sector educatiu.

Des de la UGT-SP Educació pensem que en aquest moment les famílies han de realitzar la preinscripció sense interferències. I si una vegada finalitzada és una realitat la manca de places en algun dels centres actuarem per mantenir les tres línies per via de baixada de ràtios, afegint a l’equació la possible matrícula viva (es refereix a l’alumnat que arriba durant el curs) o incloent a Tremp dins de la categoria d’Escola Rural, i ens mobilitzarem perquè així sigui, tal com venim fent sempre i demostrant eficàcia en la gestió i en la defensa de les persones treballadores del sector Educatiu.

UGT-SP Educació es posiciona perquè el procés de preinscripció es realitzi amb normalitat, sense cap interferència ni assenyalament, deixant que les famílies puguin exercir el seu dret d’elecció de centre sense coaccions. Cada cosa al seu temps. No dubteu mai, que tant els delegats i delegades de l’educació pública com la privada apostem per al manteniment de totes les línies, donat que suposen una baixada de ràtios i una millora en la qualitat de l’educació.

Related Posts

Leave a comment