Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a les portes de la presó de Lleida per exigir més seguretat als centres penitenciaris

Ràbia, impotència i tristor. Això és el que senten els treballadors i treballadores penitenciaris catalans, després que un intern agredís mortalment una cuinera del centre Mas d’Enric de Tarragona. I per dir prou a tantes injustícies, la plantilla del Centre Penitenciari de Ponent s’ha concentrat aquest dijous a les portes de la presó per demanar mesures urgents.

“Hem perdut una companya. Ens l’ha matat un intern, però també la desídia, les polítiques profundament equivocades, irracionals i voluntaristes”, s’especifica en el manifest que s’ha llegit durant l’acte de protesta.

En aquest sentit, la plantilla es queixa de la gestió de la pròpia administració, qui ha ignorat des de fa molts anys el que és treballar en una presó. I apunten: “Han ignorat les tensions, els problemes, l’estrès, el sacrifici d’horaris que cobreixen les 24 hores els 365 dies de l’any, però sobretot el gran perill al qual estem sotmesos tots els treballadors i treballadores. Des de fa anys les agressions als treballadors i treballadores penitenciàries catalanes creixen sense fre. En número, però sobretot en gravetat”.

I continuen: “Fa anys que estem sofrint una política penitenciària que no sols no redueix el perill sinó que l’augmenta renunciant a les mesures de protecció necessàries, que no protegeix la integritat i la vida dels treballadors i treballadores així com de les persones internes, que està enfocat només als resultats vistosos, la retòrica buida i la fugida de la realitat”.

Tots els sindicats coincideixen a assenyalar als culpables, a qui demanen la seva dimissió: el secretari de mesures penals Amand Calderó, “el responsable màxim d’impulsar de manera conscient i voluntarista una política que ha fet incrementar any rere any les agressions als treballadors i treballadores, així com la inseguretat general en els centres”; la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, “responsable de validar i donar suport a la política del secretari de mesures penals”.

Els sindicats també han anunciat el trencament de les negociacions amb una administració que ignora la seguretat dels seus treballadors. I conclouen: “Exigim canvis significatius en les polítiques penitenciàries, començant per les dimissions dels màxims responsables”.

 

Related Posts

Leave a comment