Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els contractes temporals tornen a augmentar a la demarcació de Lleida

Les xifres d’atur continuen estancades al nostre territori. Aquest mes de setembre, 11 persones han trobat feina a la demarcació de Lleida, el que suposa un descens del 0,07% amb relació al mes d’agost. Una dada que situa el nombre total de desocupats en 16.713 persones, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

“La temporalitat que caracteritza les nostres comarques es continua mostrant en les xifres d’atur”, apunta José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. “Però el que més ens preocupa és que els contractes temporals han tornat a augmentar”, afegeix. En aquest sentit, del total de contractes signats aquest mes de setembre, 7.169 han estat indefinits, i la resta, 6.163, temporals.

Estem tornant al punt de partida, ja que amb els canvis en la reforma laboral la tònica era augmentar el nombre de contractes temporals”, comenta Aguilá. “I no podem estar orgullosos de la situació: d’uns mesos fins ara hem reconduït el tipus de contractes laborals, i ara tornem enrere”, afegeix.

Un altre fet destacat que s’està registrant al nostre territori, segons explica el màxim dirigent de la UGT-Terres de Lleida, és que “les empreses estan fent contractes laborals del 90-95% de la jornada, tot i que hi ha persones que treballen el 100%. Com s’està cobrant aquest 5-10% que falta?”. Aguilá ha emplaçat a la Inspecció de Treball a supervisar i fiscalitzar aquesta situació, cada vegada més repetida al nostre territori.

Related Posts

Leave a comment