Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’atur acumula tres caigudes consecutives a la demarcació de Lleida

atur-lleidaEl territori de Lleida ha tancat el mes d’abril amb 498 aturats menys que el mes passat, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social, situant la xifra de desocupats a la demarcació en 17.542. Unes dades que, segons José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, “no mostren la realitat lleidatana”.

Per a la demarcació de Lleida, aquests són mesos durant els quals augmenta la contractació de cara a la campanya d’estiu, tot i que cal analitzar quin tipus de contracte se’ls està aplicant a aquestes persones. En aquest sentit, Aguilá assegura que la reforma laboral ha permès augmentar el nombre de contractes indefinits, “però sabem del cert que en tots els casos no és així. Hi ha persones que tenen només un 50% de les hores en un contracte fix. Tenim constància que s’estan fent trampes”.

Així mateix, Aguilá es mostra preocupat pel futur de l’economia, ja que per una banda, el país viu una crisi especulativa i una inflació desmesurada de preus, però per altra banda els restaurants, locals d’oci i allotjaments turístics quasi pengen el cartell de complet. I afegeix: “La gent surt, però també és cert que gasta poc, ja que quan parlem amb els comerciants ens expliquen que hi ha molta gent al carrer, però poca que compri”.

Tornant a les xifres d’atur, el sector que ha registrat una baixada de l’atur més important ha estat el sector servies, amb 280 nous contractes, seguit de la indústria, l’agricultura i la construcció.

Related Posts

Leave a comment