Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’ATUR A LLEIDA NO S’ATURA

La UGT-Terres de Lleida denuncia la ineficàcia de les polítiques dels governs per frenar la sagnia d’aturats, que puja en 1.974 persones a les terres de Lleida el mes d’octubre fregant ja els 30.000 aturats
La sagnia de l’atur no dona treva a les terres de Lleida. Les dades del Ministerio de Empleo constaten que el mes d’octubre han augmentat els aturats en 1.974 persones, un 7,23% més que el mes passat. La xifra global d’aquest darrer mes és de 29.291 aturats, una xifra que torna a apropar-se als 30.000 aturats. Cal recordar, que –com el sindicat ja advertia a l’estiu davant els bons auguris del govern estatal- l’atur no ha parat de créixer i, únicament a l’estiu, no va pujar tan a causa de l’estacionalitat i temporalitat del mercat de treball lleidatà. El passat mes d’agost el nombre d’aturats era de 26.306, però, malauradament, tanquem aquest octubre amb 29.291.

imagensoc
La majoria de pèrdues de llocs de treball s’han produït en el sector serveis (1.228) i en l’agricultura (687). També, torna a ser preocupant que en un àmbit com el de les terres de Lleida 2.099 joves menors de 25 anys no trobin feina i continuïn a les llistes del SOC. Igualment, perillosa és la xifra de 13.216 persones que, estan inscrites al SOC, però que no cobren cap tipus de prestació social. Cal recordar, que aquesta xifra és, en realitat, superior, ja que hi ha molts lleidatans que ja no figuren ni a les llistes d’aquest servei d’ocupació a causa de la desesperació de no trobar feina.

La UGT-Terres de Lleida continua denunciant la ineficàcia de les polítiques d’ocupació endegades pel govern de l’Estat. També, la inutilitat d’una reforma laboral que no ha fet més que augmentar la temporalitat, estacionalitat i precarietat al mercat de treball. Per tant, el sindicat n’exigeix la seva retirada.
També, una reforma a fons del SOC i la reactivació de les polítiques actives d’ocupació, que comencin per un assessorament i seguiment exhaustiu d’aquelles persones, com aturats de llargada durada, etcètera. (La resta de propostes a: www.ugt.cat)

Related Posts

Leave a comment