Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida impulsa una jornada sobre mesures de prevenció i protocols contra l’assetjament sexual

La UGT-Terres de Lleida impulsa una jornada sobre mesures de prevenció i protocols contra l’assetjament sexual. / UGT Terres de Lleida

La UGT-Terres de Lleida ha organitzat aquest dilluns el taller formatiu ‘Violència en l’àmbit laboral, assetjament sexual i assetjament per raó de sexe’. Una matinal, impartida per Alicia Ruiz, tècnica de l’Área de la Mujer de la CEC-UGT, que s’emmarca en el programa de la ‘Primavera Lila’, una iniciativa impulsada pel sindicat a Lleida que vol fer extensiva la lluita en femení no solament el dia 8 de març.

 

L’objectiu de la sessió d’aquest dimarts ha estat oferir mesures de prevenció i protocols d’assetjament als assistents, així com propostes i orientacions per facilitar la negociació col·lectiva. “És important que els representants dels treballadors i treballadores estiguin formats de primera mà en aquesta matèria”, ha apuntat Alicia Ruiz. “La prevenció i la formació són claus per acabar amb aquest tipus de violències”, ha afegit.

 

En aquesta línia, la tècnica especialitzada en Igualtat de la CEC-UGT ha explicat que una de les situacions que més es donen avui dia és el ciberassetjament, “tot i que encara queda molt per legislar i sensibilitzar a la població, per acabar amb aquesta dinàmica negativa”.

 

Per la seva banda, Lluïsa Ausàs, secretària de la Dona i Polítiques d’Igualtat de la UGT-Terres de Lleida, ha explicat que aquesta és la primera de les tres sessions incloses en la ‘Primavera Lila’. La propera formació “tindrà lloc aquest divendres, dia 8 de març, i comptarà amb un photocall feminista i un taller transformador, sota el títol ‘Analitzem comportaments i redefinim rols’, a càrrec d’Eva Donat, comunicòloga i periodista experta en comunicació social i personal”. La jornada finalització amb un vermut lila.

 

“La primera edició de la ‘Primavera Lila’ vol prioritzar el benestar dels treballadors i treballadores, així com informar i formar als delegats i delegades en matèria d’igualtat”, segons ha explicat Ausàs. Aquesta iniciativa finalitzarà el dia 10 d’abril amb un taller formatiu i la presentació de la Guia Artemisa, un manual que vol facilitar material als representants dels treballadors sobre bones pràctiques en matèria de conciliació i corresponsabilitat per a la negociació col·lectiva, i per tant, millorar aquests aspectes als convenis i plans d’igualtat.

Related Posts

Leave a comment