Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida adverteix que començar l’any amb més aturats “no són bones notícies”

“Algú no ha fet bé la carta als Reis Mags i han portat carbó abans d’hora”. Així defineix el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilá, les dades d’atur publicades aquest dimecres pel Ministeri de Treball, on es confirma que la desocupació puja al mes de desembre un 0,9% a Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran. Concretament, l’atur a la demarcació se situa en 17.212 persones i, tot i que en comparació amb l’any passat els desocupats han baixat en 845 persones, per Aguilá “no són bones notícies”.

L’increment més gran s’ha registrat a la construcció (91), seguit dels serveis (48) i la indústria (31). Del total d’aturats, 9.975 són dones i 7.237 homes. D’aquests, 1.269 tenen menys de 25 anys. Pel que fa a Catalunya, l’atur repunta en 3.474 persones, fet que situa el nombre de desocupats en els 343.381. El secretari general del sindicat a Lleida lamenta que, precisament en una època en la qual la contractació hauria de ser superior pel turisme d’hivern i les compres nadalenques, la realitat ha estat una altra.

Segons Aguilá, la previsió de l’economia és que la ciutadania no gastarà i, per aquesta raó, les empreses han decidit no contractar a ningú més malgrat l’estacionalitat en la qual es troben. “Històricament, en aquests mesos augmenta la contractació i baixa l’atur, no sent la pujada fins al mes de gener. Això no obstant, enguany s’ha avançat”, alerta Aguilá.

“La falta de sincronia entre el que es cobra i el que s’ha de gastar” és una de les raons principals d’aquesta situació, ja que el màxim dirigent de la UGT a Lleida recorda que “hem començat l’any amb pujades de preus de llum i gas i els de l’alimentació segueixen pels núvols”. Davant aquesta situació, Aguilá aposta per una reindustrialització del territori per a poder ser més competitius i contractar de forma “digna” a treballadors de la demarcació. En cas de no ser així, adverteix, les dades continuaran augmentant i protagonitzaran un 2024 “complicat”.

Related Posts

Leave a comment