Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4 de cada 10 aturats lleidatans no cobren prestació

multireferendum


Gairebé el 50% dels aturats de Lleida amb prestació només perceben 426 euros mensuals i 4 de cada 10 no reben cap tipus de prestació

Lleida torna a registrar una pujada de la contractació temporal i estacionària

Les dades de l’atur corresponents al mes d’abril constaten que hi ha 9.315 aturats lleidatans que han de viure cada mes amb 426 euros. Aquesta xifra representa que el 47,5% de tots els aturats lleidatans reben únicament aquest tipus de prestació al tractar-se de persones que no tenen feina des de fa anys. A més a més, i segons les dades del Ministerio de Empleo corresponents al mes d’abril,  11.075 aturats lleidatans ja no cobren cap tipus de prestació. Això representa que 4 de cada 10 aturats que hi ha a Lleida viuen sense cap tipus d’ingrés.

El fet de no generar-se nova ocupació i que la que es crea sigui temporal i precària està provocant que molts aturats siguin ja de llarga aturada i majors de 45 anys. A més a més, també cal recordar que entre les dades del SOC/Ministerio de Empleo i les de l’EPA hi ha una diferència que cal tenir en compte: a les dades d’avui no surten les persones sense feina que ja no consten com inscrites en les oficines de l’atur.

Pel que fa a la baixada de l’atur a Lleida (en 433 persones arribant a les 30.664) la major part s’ha produït en el sector serveis, durant el període estacional de la Setmana Santa. Es probable que aquest gruix de contractació torni a engrossir les dades de l’atur.

I per últim, pel que fa a la contractació, Lleida torna a registrar un increment de la temporal, mentre que la indefinida segueix essent avui minoritària.

La UGT-Terres de Lleida continua exigint la derogació de la reforma laboral i l’aplicació de polítiques actives d’ocupació.

La resta de propostes les teniu al comunicat de la UGT-Catalunya.

Related Posts

Leave a comment