Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

S’acaba la temporada de Nadal, creix el nombre d’aturats

Seu Oficina del SOCLes xifres d’atur del mes de gener de 2023 han estat les esperades. Un cop finalitzada la campanya de Nadal i en la recta final de les rebaixes, tornen a augmentar les xifres d’atur. Concretament, aquest mes de gener el nombre de desocupats s’ha incrementat en 317 persones, arribant als 18.057 aturats a la demarcació de Lleida, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

En aquest sentit, dels 317 nous aturats, la gran majoria (278) provenen del sector serveis, seguit de la construcció (30) i de la indústria (25). En canvi, al sector de l’agricultura, l’atur ha disminuït en 47 persones.

“Continuem tenint precarietat en la contractació, ja que cada vegada més els contractes són a la baixa”, explica José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. “I segueix també la tònica de la temporalitat, un dels factors que marquen l’ocupació al nostre territori”, apunta. I afegeix: “Mentre l’economia del nostre territori continuï depenent de l’agricultura, els serveis i la construcció, i no aconseguim crear ocupació de qualitat, la fluctuació en les contractacions serà un element quotidià i mensualment constatable“.

Related Posts

Leave a comment