Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT denuncia condicions precàries de la plantilla de la recollida viària que presta la UTE FCC-Arnó al Consell Comarcal del Segrià i anuncia vaga per la segona quinzena de juliol

Després de l’incendi que va patir el passat dia 6 de gener la nau que la UTE FCC-ARNÓ tenia Alcoletge per donar servei a la recollida viària de diferents pobles dependents del Consell Comarcal del Segrià, i que va cremar les instal·lacions i 4 dels 8 vehicles necessaris per donar el servei, la plantilla va haver de fer front a una situació excepcional. El foc va modificar les seves condicions laborals, allargant les rutes, els horaris i utilitzant uns camions vells portats d’altres contractes i que pateixen avaries diàries; fet que els obliga a perdre moltes hores d’aquestes extenses jornades al taller i que està provocant molt malestar entre la plantilla.

 

El delegat de personal i la UGT fa mesos que demanen una solució al problema i, si més no, que es compensi econòmicament l’esforç que estan fent els treballadors i treballadores, mentre duri aquesta situació, ja que la solució no arribarà a curt termini. “La contracta està exhaurida fa quasi dos anys i ningú pensa posar els diners per comprar camions nous, que és el que tocaria”, apunten des del sindicat.

 

El Consell Comarcal hauria d’haver tret el plec de condicions i el concurs d’aquesta contracta fa més d’un any i mig, i tot i que ara sembla que sortirà en breu, s’ha de tenir en compte que, encara que el concurs es possés en marxa els propers dies, la resolució del mateix podria trigar fins a un any. Qüestió que implicarà que la plantilla continuï en precari fins que es resolgui el concurs, que és quan l’empresa guanyadora aportarà els vehicles nous i el servei recuperarà el seu ritme normal.

 

“Tot i que reconeixem que l’empresa està fent tot el que pot per reduir l’impacte de la situació, i que sabem que el Consell Comarcal té la feina avançada, considerem que no és suficient. Cal posar diners per compensar una plantilla que fa sis mesos que suporta el pes i la responsabilitat d’evitar que la brossa es quedi sense recollir, sacrificant la seva salut. Actualment, el servei està sortint gràcies al compromís d’una plantilla esgotada i poc valorada”, afegeixen.

 

Després de diverses reunions amb FCC, infructuoses, l’empresa ha fet dues ofertes incontestables. És per això que la plantilla, el delegat de personal i la UGT han decidit emprendre accions més contundents i convocar una vaga indefinida per finals del mes de juliol perquè se’ls escolti i se’ls doni una solució, de manera urgent, a una situació que no han provocat els treballadors i treballadores, però que han patit i continuaran patint encara durant molt temps.

Related Posts

Leave a comment