Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia que a la UdL hi haurà professors substituts que cobraran 600 euros al mes

ugt-lleida-denuncia-udl-roda-premsa-22092023La UGT-Terres de Lleida ha denunciat aquest divendres la situació insostenible que viuen els professors i professores substituts de la Universitat de Lleida. I és que després que la LOSU creés la figura del professorat substitut i que aquesta figura no consti al conveni col·lectiu, la Universitat es va aixecar de la mesa negociadora i van fixar les condicions laborals d’aquestes persones sense comptar amb la part social. Marc Macià, portaveu de la Secció Sindical de la UGT a la Universitat de Lleida, ha explicat que “els professors substituts no estan regulats avui dia pel conveni col·lectiu i cada universitat els paga el que vol per fer la mateixa feina”.

A nivell de dades, “els professors substituts cobraran entre 11.000 i 17.000 euros bruts anuals per substituir persones que cobren, molts d’ells, 40.000 euros, per fer la mateixa feina”, ha detallat Macià. I no sols això, “a molts d’ells se’ls avisa amb 48 hores d’antelació que han d’iniciar les classes, sense tenir marge de temps per preparar-les”, ha afegit. Avui dia encara no s’ha resolt la borsa i molts d’ells estan sense contracte laboral.

José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha recordat que la situació dels professors substituts de la universitat “mostren un cop més la figura del treballador pobre, persones que tot i treballar cada dia no arriben a final de mes; en una institució on s’hauria d’aplicar l’excel·lència”.

“La UdL, com a administració pública, ha de vetllar per la transparència com a administració exemplar. I la UGT-Terres de Lleida lluitarà perquè es compleixi la llei en tots els seus punts i vetllarà per la defensa de les condicions laborals i socials dels treballadors i treballadores”, ha apuntat Josep Maria Ibáñez, secretari del Sector Educació de la UGT-Serveis Públics.

El sindicat majoritari a les Terres de Lleida ha fet una crida a reprendre la mesa de negociació per buscar una solució als problemes salarials dels professors substituts, comptant amb el posicionament dels sindicats, per arribar al millor acord possible.

Related Posts

Leave a comment