Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Assemblea de delegades i delegats de la UGT-Terres de Lleida amb Camil Ros per preparar el Primer de Maig

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha visitat Lleida aquest dilluns per participar en una jornada de treball amb delegades i delegats del sindicat a Lleida per preparar el Primer de Maig. Sota el lema ‘Treballar menys, treballar millor’, les persones treballadores sortiran el proper 1 de maig al carrer per reivindicar els seus drets, més salaris i millors condicions laborals.

En aquesta ocasió serà un Primer de Maig diferent, en trobar-se al mig d’una campanya electoral i amb la precampanya de les eleccions europees a tocar. “Una situació que ben segur marcarà els discursos”, ha apuntat Ros, qui ha remarcat que aquest Dia del Treballador “ens podem sentir orgullosos de tots els drets que hem anat aconseguint en els últims mesos. Però això no vol dir que estiguem bé, tot i que sé que sense els sindicats encara estaríem molt pitjor”.

Camil Ros té clares les línies de treball d’aquest Primer de Maig: augment del Salari Mínim Interprofessional, majors increments en els convenis, reducció dels preus dels productes de primera necessitat i control del preu dels lloguers.

“És el moment que els debats d’investidura passin a parlar dels temes que realment importen, com la jornada laboral de 37,5 hores –tot i que la UGT té per objectiu arribar a les 32- i millors condicions laborals”, ha explicat Ros. “Molts parlen d’apocalipsis quan senten parlar de la reducció de jornada, però cal recordar que l’augment de l’SMI semblava impossible, i només cal veure el que hem aconseguit. Tinc molt clar que si no ho reivindiquem, no ho aconseguirem”.

Per la seva banda, José Luis Aguilá, ha centrat el seu discurs en dos aspectes que afecten directament al territori: L’atur, i la manca de sòl industrial per garantir ocupació; i l’ofegament que pateix la classe treballadora.

Amb relació a l’atur, té clar que “Lleida necessita un compromís conjunt per part de totes les administracions i agents econòmics i socials per fixar unes línies de treball clares per crear ocupació de qualitat”. I ha afegit: “Això només ho aconseguirem apostant per la indústria, per garantir feina tot l’any”.

Related Posts

Leave a comment