Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT-FICA aconsegueix reduir l’edat de jubilació dels treballadors i treballadores del sector extractiu de Sorigué

UGT-FICA Catalunya ha aconseguit aquest mes de juny un important avenç per a les persones treballadores del sector extractiu de l’empresa Sorigué S.A.U., ubicada a La Plana del Corb, a la localitat de Balaguer. A partir d’ara, aquestes persones podran beneficiar-se de coeficients reductors en l’edat de jubilació, cosa que els permetrà retirar-se abans del que és habitual.

 

Aquesta resolució, que es va fer efectiva el passat divendres, afecta unes 40 persones que treballen a l’explotació de la pedrera per a la producció d’àrids. Aquest reconeixement forma part dels drets establerts dins de l’Estatut Miner, un marc legal que protegeix les condicions laborals específiques d’aquest sector.

 

Des d’UGT-FICA Catalunya celebren aquesta aplicació del dret reconegut i “volem agrair la confiança que les persones treballadores han dipositat en el nostre sindicat”. I afegeixen: “Aquest èxit és un reflex de la nostra tasca continuada en defensa dels drets laborals i de la nostra determinació per aconseguir millores reals i concretes per als treballadors i treballadores del sector extractiu”.

 

Aquesta fita no només suposa un pas endavant en la millora de les condicions laborals, sinó que també és un exemple de com el treball sindical pot marcar una diferència significativa en la vida dels treballadors i treballadores. “Continuarem lluitant perquè es respectin i es millorin els drets de tots els sectors laborals”, conclouen des del sindicat.

Related Posts

Leave a comment