Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Guia Artemisa de la UGT, sobre conciliació i corresponsabilitat, es presenta a Lleida

La Secretaria de la Dona i Polítiques d’Igualtat de la UGT-Terres de Lleida ha organitzat aquest dimecres una jornada de treball per presentar la Guia Artemisa, un document del propi sindicat que recull les consultes més freqüents en matèria de conciliació i coresponsabilitat. L’objectiu d’aquesta publicació és “no solament que les persones treballadores coneguin els seus drets en matèria de conciliació i coresponsabilitat, sinó que també es fomenti l’acció corresponsable; és a dir, que tant homes com dones assumeixin les cures dels infants o persones a càrrec seu d’una manera justa i equilibrada”, segons ha explicat Ana del Mazo Torres, tècnica de Igualdad del Área de la Mujer de la vicesecretaria general de la UGT-Confederal.

 

En aquesta guia es detallen les directrius que marca la Unió Europea en matèria de coresponsabilitat i que es recullen en el Reial Decret Llei 5/2023, en el qual es modifica l’Estatut dels Treballadors i l’Estatut Bàsic dels Treballadors Públics. Concretament al que fa referència als permisos i les mesures de conciliació de la vida familiar i professional, que mitjançant la transposició de la Directiva 2019/1158 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu a la conciliació de la vida familiar i la vida professional dels progenitors i els cuidadors, ha suposat la millora i creació de permisos. Alguns d’aquests canvis afecten els permisos per naixement i cura de menors de 12 mesos; a les excedències per cura de familiars; als permisos parentals; i a la reducció de jornada per guarda legal, entre altres aspectes.

 

El projecte Artemisa és un projecte històric de la UGT. Ara, gràcies a una subvenció rebuda, s’ha actualitzat la guia de consultes més freqüents. Aquesta es pot descarregar a través de la web https://proyectoartemisaugt.org/. A més, compta amb un formulari online per resoldre totes les consultes quotidianes que necessitin els treballadors i treballadores, i que no es recullen a la guia. “Gràcies a eines com aquesta presentada avui a Lleida, els delegats i les delegades tenen millors coneixements per prendre part d’una negociació col·lectiva”.

 

Amb la formació d’aquest dimecres, la UGT-Terres de Lleida tanca el cicle de jornades de la ‘Primavera Lila, tres jornades al voltant del 8 de març centrades principalment en la “coresponsabilitat i en la millora de la formació dels nostres delegats i delegades, perquè els plans d’igualtat de les empreses siguin cada vegada més efectius”, ha detallat Lluïsa Ausàs, secretària de la Dona i Polítiques d’Igualtat de la UGT-Terres de Lleida.

Related Posts

Leave a comment