Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida, majoria al sector, signa el conveni d’Hostaleria de Lleida

La UGT-FeSMC de les Terres de Lleida ha signat aquest dimecres al matí el conveni d’Hostaleria de Lleida, un acord d’avenços en les condicions de treball, amb increments per sobre de les previsions d’inflació i amb una garantia de limitar o restringir la pèrdua de poder adquisitiu de les persones treballadores, en cas que se situï per sobre dels increments pactats. Tot un referent a seguir per poder continuar millorant en la formació, ocupabilitat i professionalitat del conjunt de les persones treballadores.

El nou conveni regula i inclou en l’àmbit funcional les activitats de restauració moderna (menjar ràpid); repartidor (rider) i cuines industrials (independents o integrades és establiments). Regula el salari dels contractes de formació i adapta el contracte de durada determinada, així com  millora la contractació de les persones amb discapacitat. També adapta la mobilitat funcional als termes de l’ALEH (Acord Laboral d’àmbit Estatal per al sector de l’Hostaleria), regula la petició de pròrroga a l’excedència voluntària -la persona treballadora tindrà dret a aquesta pròrroga sempre que no sigui per treballar en una altra empresa del sector-, i inclou els nous permisos retribuïts en relació amb la durada dels mateixos i la incorporació al text de conveni dels nous (4 dies per força major, per exemple).

 

Els increments pactats són els següents:
1º any de conveni: L’increment salarial pel període d’entre l’1 de juliol de 2023 i el 30 de juny del 2024 serà del 4,00% amb efectes des de l’1/1/2023.
2º any de conveni: L’increment salarial pel període d’entre l’1 de juliol de 2024 i el 30 de juny del 2025 serà del 3,00% amb efectes des de l’1/1/2024. Finalitzat el 2025, si l’IPC interanual del juliol 2024 a juny 2025 és superior a 3%, s’aplica un increment addicional màxim de l’1%, amb efecte d’1 de gener del 2026.
3è any de conveni: L’increment salarial pel període d’entre l’1 de juliol de 2025 i el 30 de juny del 2026 serà del 3,00% amb efectes des de l’1/1/2025. Finalitzat el 2026, si l’IPC interanual del juliol 2025 a juny 2026 és superior a 3%, s’aplica un increment addicional màxim de l’1%, amb efecte d’1 de gener del 2026.

 

El nou conveni també dona una nova regulació al premi de vinculació, regula la desconnexió digital i l’acumulació de lactància. En aquest sentit, per al càlcul de l’acumulació s’aplicarà la fórmula següent: 1 hora per cada dia laboral fins que el menor compleix 9 mesos i el seu resultat es dividirà per la jornada diària de la persona treballadora, resultant el total de dies d’acumulació, que no podrà ser inferior a 15 dies.

Related Posts

Leave a comment