Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT FICA de Catalunya aconsegueix incrementar els salaris del conveni de la fusta de Lleida, molt per sobre dels acords pactats

La UGT-Fica de Catalunya ha aconseguit incrementar els salaris del conveni de la fusta de Lleida, una millora que suposa un increment important respecte els acords pactats. El preacord del conveni de la fusta de Lleida,  en el qual la nostra organització és àmpliament majoritària, se signarà aquest dilluns a la tarda.

El preacord contempla, entre d’altres, un pagament lineal de 200 euros a tots els treballadors i treballadores en concepte d’endarreriments pel 2022, amb increments salarials superiors per a les categories inferiors (que comportarà una pujada de 783 euros a l’any consolidables en taules salarials). Aquest fet comportarà que totes les categories professionals estiguin per sobre el Salari Mínim Interprofessional.

Pels següents anys, pel 2023, es contemplen increments del 4% amb clàusula de revisió de fins a l’1%; pel 2024, del 3,5% amb clàusula de revisió de fins a l’1%; i pel 2025, del 3% amb una clàusula de fins a l’1,5%. Aquest pacte salarial se situa clarament per sobre dels acords estatals de negociació col·lectiva.

A més, s‘ha acordat que la comissió paritària signarà el calendari laboral i s’ha incrementat el preu de la dieta i mitja dieta i del quilometratge. També es contempla una pujada de la indemnització en cas de mort, malaltia professional i accident a la vegada que es posen les millores legals de permisos i es mantenen les millores anteriors.

La UGT FICA de Catalunya com a sindicat majoritari del sector vol destacar l’èxit que ha significat aquesta negociació que comportarà un salt qualitatiu molt important en les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Related Posts

Leave a comment