Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO es concentren a Lleida davant la COELL per reclamar justícia salarial i dignitat per la classe treballadora

ugt-concentracio-lleida-justicia-salarial-07102022-1

Representants dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, s’han concentrat aquest divendres al migdia davant la seu de la COELL a Lleida per reclamar justícia salarial, en el marc del Dia Internacional del Treball Digne, sota el lema ‘Salari o conflicte’. Una mobilització, celebrada alhora a totes les capitals de província de l’Estat, que ha reunit més d’una cinquantena de persones i que ha servit per posar sobre la taula les carències de la classe treballadora.

“Estem aquí per exigir mesures que dignifiquin la feina de tots els treballadors i treballadores. El treball no pot ser un element d’esclavitud, ni pot acabar amb els més febles -dones, joves i nouvinguts-”, ha apuntat José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I ha afegit: “La classe treballadora sempre ha tingut dificultats, però ara la situació és més complexa que mai. Molts treballadors i treballadores no arriben a final de mes; i és de vital importància dignificar la situació d’aquestes persones”.

ugt-concentracio-lleida-justicia-salarial-07102022-2En aquesta mateixa línia, el màxim dirigent de la UGT-Terres de Lleida ha afirmat que “empresaris i treballadors no són part del problema, sinó que units hem de ser part de la solució”. És per això que ha fet una crida a donar-se la mà i pal·liar aquesta lluita plegats de la millor manera possible. Així mateix, José Luis Aguilà també ha reclamat una pujada mínima dels convenis del 3,5% i un Salari Mínim Interprofessional (SMI) fixat en 1.100 euros.

En acabar la concentració, tots dos sindicats han entregat el manifest a representants de la COELL perquè se’ls escoltin les seves reivindicacions i mirar de pal·liar aquesta greu crisi econòmica que vivim. Tots dos sindicats coincideixen en afirmar que “no poden ser sempre els treballadors i treballadores qui paguin les crisis”.

Related Posts

Leave a comment