Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Acció de protesta de la UGT-FICA davant la Unió de Pagesos a Lleida per exigir equiparar les taules salarials del camp a l’SMI

photo1678973858La UGT-FICA s’ha concentrat aquest dijous al matí davant de la seu d’Unió de Pagesos a Lleida per reclamar l’adaptació de les taules salarials del conveni del camp al Salari Mínim Interprofessional. Una protesta que ha finalitzat amb el llançament d’ous i petards, per mostrar el malestar dels treballadors i treballadores afectats.

Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, ha recordat que les taules estan obsoletes, i que el conveni està caducat des de l’any 2020. Avui dia, les set categories del conveni estan marcades per l’SMI. I ha apuntat: “Al camp, ara mateix, cobra el mateix el gerent d’una gran empresa que l’últim temporer”.

És per això, que ha exigit a la Patronal, representada per Unió de Pagesos com a sindicat majoritari, asseure’s com més aviat millor a signar les taules salarials al camp i que tothom treballi amb les mateixes xifres. En cas de no ser així, ja ha avançat que continuaran les mobilitzacions i les protestes arreu del territori català.

photo1678973858 (1)
1.820 euros de diferència
Alicia Buil, secretària del sector Agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya, ha explicat que en l’actualitat el personal del camp percep 1.820 euros menys dels que els hi pertocaria amb la pujada de l’SMI. “Aquests imports corresponen al grup 7 -tram majoritari-” ha apuntat.

Bui també ha recordat que a més del salari, les empreses del camp també incompleixen les condicions d’allotjament i dietes que sí marca el conveni. “No podem tenir persones dormint al carrer, quan el propietari de la finca està obligat a donar-los allotjament alhora que el menjar”, ha recordat. “Aquesta és la vergonya que permet Unió de Pagesos a Lleida i a tota Catalunya. I és molt trist que les autoritats laborals no es posin a treballar”, ha afegit.

Per la seva part, Bernardo Fuertes, secretari d’Acció Sindical de la UGT-FICA de Catalunya, ha assegurat que des del sindicat no pararan d’organitzar accions com la d’aquest matí a Lleida per revertir la situació; fins a aconseguir que els treballadors i les treballadores del camp gaudeixin d’unes condicions dignes, salarialment i laboralment parlant.

photo1678973858 (2)

Related Posts

Leave a comment