Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA demanda a Unió de Pagesos i JARC per no equiparar les taules salarials del conveni Agropecuari de Catalunya al Salari Mínim Interprofessional

ugt-fica-demanda-patronals-agraries-03012022La UGT-FICA ha interposat una demanda per conflicte col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia contra la patronal del camp, formada per Unió de Pagesos i JARC, per no equiparar les taules salarials del conveni Agropecuari de Catalunya al Salari Mínim Interprofessional (SMI), tal com marca la llei. Una situació que afecta unes 60.000 persones a tot Catalunya.

“Després de multitud de reunions amb ells, ha estat impossible arribar a un acord. I per tant, ens hem vist obligats a arribar als tribunals”, ha explicat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. “Tenim un conveni que ens fa vergonya mostrar-lo, amb cinc de les set categories professionals per sota del que marca la llei”, ha afegit.

A dia d’avui, cinc dels set grups professionals perceben 13.300 euros bruts anuals, una xifra que en cas d’aplicar-se l’última modificació del SMI de l’any 2022 suposaria un augment de 2.100 euros bruts anuals; és a dir, cada treballador i treballadora cobraria mínim 15.400 euros bruts anuals.

“És inadmissible que aquestes persones no percebin el que realment els hi pertoca. I no sols això; si aquesta situació no es recondueix, durant la propera campanya agrícola, els treballadors i treballadores del camp, continuaran a l’any 2023 cobrant salaris de l’any 2020. I no ho podem permetre”, ha apuntat Alicia Buil, secretària del Sector Agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya.

Perelló ja ha avisat que un cop coneguin la resolució del jutge, que confien que sigui favorable, “no ens quedarà cap més remei que convocar mobilitzacions a les seus de les patronals agràries per protestar contra l’esclavitud que viuen els treballadors i les treballadores del camp”. Així mateix, Buil també ha avançat que la UGT exigirà als partits i al Govern que el Reial Decret que regula les condicions del SMI obligui a l’adequació de totes les taules salarials dels convenis de forma immediata.

Related Posts

Leave a comment