Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Centenars de persones surten al carrer en un Primer de Maig que reivindica menys jornada laboral i millors salaris

‘Per un conveni digne’, ‘menys jornada i més salari’ i ‘salaris dignes i plena ocupació’ han estat alguns dels càntics que s’han sentit durant la manifestació d’aquest Primer de Maig, que tenia un lema molt clar i reivindicatiu: ‘Per la plena ocupació: menys jornada, millors salaris’.

La marxa del Dia del Treballador, que ha comptat amb la participació de centenars de persones, ha sortit pocs minuts després de les dotze del migdia de la Plaça del Treball, ha recorregut tot l’Eix Comercial de Lleida i ha acabat a la Plaça de la Paeria amb els tradicionals parlaments per part dels dos sindicats majoritaris i amb un vermut popular.

José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, primera força sindical al territori, ha posat en relleu en un dia com avui la reducció de la jornada laboral a 32 hores, una fita que permetria més descans de les persones treballadores i més productivitat i formació continuada.

En els actes d’aquest 1 de Maig, Aguilá també ha volgut recordar el creixement desmesurat de la figura del treballador pobre, persones que tot i treballar cada dia no arriben a final de mes. En aquest sentit, ha denunciat l’encariment del 47% de la cistella de la compra, així com l’augment del preu dels lloguers i les hipoteques i els subministraments bàsics.

I no ens podem oblidar dels 17.000 aturats i aturades cronificats a Lleida, en un territori que “necessita indústria i un pla de futur contundent i estable per garantir la plena ocupació, amb salaris dignes i feines de qualitat. I això només ho aconseguirem si treballem tots a una i de la mà, administracions, agents socials i agents econòmics”.

Related Posts

Leave a comment