Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida, “satisfeta” amb el nou conveni de les càmeres de fruita

Després d’un any i mig d’espera, el sector de les càmeres de fruita ha signat un nou conveni, amb diverses millores pels treballadors i treballadores del sector. L’acord s’ha firmat aquest dilluns a la seu de la patronal Afrucat.

 

Antonio Rodríguez, responsable de la negociació del conveni per part de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, ha explicat que l’acord, que ha signat la UGT en solitari –representa un 79,55% del sector-, inclou un increment salarial d’entre un 4 i un 5% per a l’any 2024, en funció de la categoria, amb caràcter retroactiu, així com la revisió salarial de l’IPC. “Una fita que s’ha aconseguit en aquest conveni, ja que els anteriors no recollien aquestes revisions”, ha afegit.

 

“Gràcies al nostre sindicat, el salari dels treballadors i treballadores de les càmeres de fruita s’ha incrementat un 25% en els últims 5 anys”, apunta Rodríguez, qui confirma que al territori de Lleida aquesta millora afectarà entre 13.000 i 14.000 persones treballadores, dels quals la majoria entraran a ser ara amb el nou conveni fixos i fixos-discontinus.

 

Antonio Rodríguez ha explicat també que ara tenen un nou objectiu: “Volem aconseguir que el conveni que hem firmat a Lleida sigui un acord autonòmic en la propera actualització, ja que ens interessa assentar aquestes bases a tot el territori català”.

 

El camp, sense conveni
Paral·lelament, el sector del camp continua estant sense conveni des de l’any 2020. “A diferència de les càmeres de fruita, la patronal del camp és un caos i no hi ha manera d’arribar a un acord”, explica Antonio Rodríguez, qui assegura que “hi ha situacions on no s’està pagant ni el Salari Mínim Interprofessional”. És per això, que des del sindicat ja han portat la seva denúncia al TSJC i estan esperant resposta per part de l’administració.

 

Per informar a tots els treballadors i treballadores del camp d’aquesta situació, aquest dimecres membres de la UGT-FICA de les Terres de Lleida seran a la Plaça Europa de la capital del Segrià repartint díptics informatius als interessats per explicar-los els seus drets i els salaris mínims que se’ls hi ha de pagar. “Oferint-los aquest assessorament també detectem situacions injustes i podem denunciar-les”, ha explicat Maite Lafuente, secretària d’Organització de la UGT-FICA Lleida.

 

Així mateix, aquest dimecres al vespre també hi ha convocada una altra reunió informativa per Zoom per explicar les millores signades del sector de les càmeres de fruita a tots els delegats, delegades, afiliats i afiliades del sindicat.

Related Posts

Leave a comment