Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rally d’aïllaments provisionals

Des d’UGTPRESONS volem denunciar un cop més la MANCA SE SEGURETAT i la MANCA DE PERSONAL que pateix constantment el Centre Penitenciari Ponent. El divendres 22 de desembre es van produir diferents incidents d’alteracions greus de l’ordre en diferents mòduls, cosa que va originar un rally d’ONZE AÏLLAMENTS PROVISIONALS.

Aquests incidents van passar el mateix dia que el Departament Especial de Règim Tancat (DERT), hi havia manca de personal, per la qual cosa es van haver de suspendre patis i diferents activitats per poder atendre la gran quantitat d’aïllaments amb uns mínims de seguretat. UGTPRESONS fa temps que denuncia que el departament de màxima seguretat del centre (DERT) no es troba en condicions estructurals per tenir 60 presos, quan en altres centres no superen els vint.

A més a més, el mateix dia dels incidents, hem de lamentar un altre fet gravíssim, en el qual una funcionària ha patit una AGRESSIÓ SEXUAL, per part d’un intern d’origen AFRICÀ. El pres, després de fer-li diferents insinuacions a la funcionària, la va agafar pel canell i va estirar ella perquè entrés a la seva cel·la. El control i seguretat a les presons Catalanes, se’ns escapa de les mans i el Departament de Justícia mira cap a un altre costat.

Tanmateix, per acabar d’adobar el dia, tres funcionaris han rebut contusions en reduir un intern protagonista d’una alteració greu de l’ordre. Aquests funcionaris havien d’anar a la mútua, però a causa de la manca de personal i per salvar el servei de nit, i així oferir uns mínims de seguretat al centre, s’han hagut de quedar a cobrir el servei.

Esperem que puguin ser atesos en les hores vinents i es recuperin ben aviat de les lesions sofertes.

Related Posts

Leave a comment