Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida surten al carrer aquest Primer de maig per exigir apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis

IMG_8213Més de 250 persones s’han manifestat aquest dilluns al migdia pels carrers de Lleida en la tradicional manifestació unitària de la UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida per commemorar el Primer de Maig. El lema d’enguany parla per si sol: ‘Apujar salaris, abaixar preus, repartir beneficis’.

La situació econòmica del territori és greu i cada dia més insostenible. L’augment del preu del kilowatt, la invasió per part de Rússia a Ucraïna i la crisi inflacionista de preus ofeguen cada dia més la classe treballadora. “I no ens podem oblidar ara de la situació dramàtica dels nostres canals. La sequera persistent que arrosseguem en els últims mesos comportarà una escassa collita, o inclús nul·la, i obligarà a reduir la contractació durant la campanya de la fruita al nostre territori’’, ha apuntat José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

IMG_8199Les empreses estan repercutint els seus marges i l’encariment de les matèries primeres al preu final i per tant, empobreixen a la ciutadania. Els empresaris estan també boicotejant les negociacions col·lectives. “Però els sindicats hem demostrat que gràcies a la lluita i la reivindicació hem aconseguit moltes fites aquests últims anys -augment de l’SMI, millora de les pensions, signatures de convenis-. I així continuarem’’, ha afegit Aguilá.

La manifestació reivindicativa d’aquest Primer de Maig ha finalitzat enguany a la Plaça de la Paeria amb els tradicionals parlaments per part dels dos secretaris generals dels sindicats i un vermut popular.

Related Posts

Leave a comment