Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La XASI– UGT Terres de Lleida participa en el grup de treball contra la violència de gènere que ha posat en marxa Tàrrega

Fotografia: La regidora d’Acció Social i Sanitat, Josefina Bernades, al capdavant del grup de treball que s’ha constituït a Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega, a través de l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania (OASIC) ila Regidoria de Sanitat, promou un grup de treball per endegar accions de sensibilització contra la violència de gènere. A més de tècnics municipals, participen en aquesta iniciativa representants d’entitats com l’Associació Alba, Càritas Parroquial, Creu Roja Urgell i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de l’Urgell, juntament amb el CAP de Tàrrega, Mossos d’Esquadra, CCOO Terres de Lleida i UGT. El grup de treball dissenya estratègies i campanyes per prevenir i eradicar la xacra social de la violència envers les dones, les quals es posaran aviat en marxa.

Violencia

Participació dels agents socials del municipi

Per desenvolupar aquestes campanyes s’ha cercat per tant la implicació dels agents socials del municipi. En aquest sentit es comptarà a més amb la col·laboració del teixit associatiu i de diversos serveis municipals com la Biblioteca, FiraTàrrega, l’Oficina Municipal d’Escolarització, la Policia Local i Ràdio Tàrrega. La Diputació de Lleida també s’hi ha sumat aportant una subvenció. Entre altres accions s’apostarà per l’educació als centres educatius com a eina per fomentar el respecte i la igualtat entre gèneres. S’ajudarà així als joves a detectar possibles situacions de violència en el si de la parella; a prevenir relacions abusives; i a desmuntar falsos estereotips. L’Ajuntament de Tàrrega ja distribuí l’any passat entre la ciutadania un punt de llibre anomenat “violentòmetre” en què es detallen les conductes que poden donar peu a situacions de violència de gènere.

Dia de la No Violència contra les Dones D’altra banda, Tàrrega se sumarà a la commemoració del Dia de la No Violència contra les Dones el proper 25 de novembre.

Related Posts

Leave a comment