Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Un miler de persones es manifesten a Lleida contra les precàries condicions laborals del sector del metall

ugt-manifestacio-fica-sector-metall-lleida-22112022-3Centenars de persones s’han manifestat aquest dimarts al matí a Lleida per exigir important millores en el conveni del sector siderometal·lúrgic lleidatà. Les plantilles de la demarcació són les que tenen el conveni més baix de tota Catalunya i un dels més baixos de l’Estat espanyol. Pel que fa a la jornada laboral, treballen moltes hores a l’any de més amb relació a altres convenis.

“Ens sembla indignant l’immobilisme de la patronal FEMEL”, ha apuntat Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, abans d’iniciar-se la manifestació. I ha afegit: “Amb aquesta vaga volem exigir als màxims responsables apujar els salaris, eliminar la clàusula de compensació i absorció, reduir la jornada laboral i millorar els permisos laborals”.

ugt-manifestacio-fica-sector-metall-lleida-22112022-1“No podem entendre com a Barcelona i a Tarragona, el sector siderometal·lúrgic ha aconseguit arribar a un acord arran de la convocatòria de vaga i aquí a Lleida fa més d’onze mesos que negociem i no hem aconseguit res. La voluntat dels sindicats és negociar, però les propostes són ridícules. Ens plantegen un 3% d’augment pels propers dos anys, mentre que a altres territoris catalans s’ha acordat incrementar el sou un 12% pels propers 3 anys”, ha explicat el màxim responsable de la UGT-FICA a Lleida.

ugt-manifestacio-fica-sector-metall-lleida-22112022-4La concentració d’aquest dimarts, convocada per UGT-FICA de les Terres de Lleida i CCOO Lleida, a la qual s’han sumat un miler de persones, s’ha iniciat a la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, per continuar per Rambla d’Aragó i avinguda de Madrid, fins a arribar a la Plaça de Sant Joan, davant de la seu de la FEMEL.

La jornada de vaga d’aquest dimarts, que ha tingut un seguiment d’entre el 85 i el 90%, continuarà aquesta tarda als centres de treball i demà dimecres es prolongarà durant tot el dia. A més, els sindicats ja han avançat que si no hi ha cap tipus de negociació, “aquesta vaga serà la primera de moltes”.

Related Posts

Leave a comment