Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO convoquen vaga general de l’1 al 3 de juny a Correus

correosEls sindicats majoritaris a Correus convoquem a milers de treballadors i treballadores l’1 de juny davant el Parlament en contra de la reconversió i desballestament del Servei Públic Postal del nostre país.
Correus està aprop de la “fallida tècnica” i ruïna econòmica, amb un enfonsament de càrrega de treball, abandonament del servei públic i pèrdua de qualitat sense precedents. Hem d’exigir, davant el Parlament, que el govern s’impliqui en la defensa d’un servei públic postal i garanteixi l’ocupació amb condicions de treball dignes, al mateix temps que demanen als grups polítics que donin suport a la iniciativa.
Les organitzacions majoritàries de Correos UGT i CCOO, amb més del 76% de la representació, hem decidit unitàriament convocar vaga general els dies 1, 2 i 3 de juny i realitzar una manifestació fins al Parlament l’1 de juny.
Portem més de dos anys denunciant el desballestament de Correus implantat pel seu president, Juan Manuel Serrano, nomenat pel PSOE després de la conformació del govern de coalició en 2020, que ha emprès un procés de reconversió del Servei Públic Postal del nostre país, amb l’inacceptable aval de Moncloa, que està provocant la desil·lusió i frustració dels treballadors i treballadores de Correus.
La implantació del “model de Serrano” condemna a Correus a ser un operador paqueter, logístic i de càrrega de mercaderies, on el negoci pur i dur prima sobre el servei postal públic a la ciutadania, dins d’un marc ultraliberal que ni la dreta es va atrevir a implantar tenint majoria absoluta. Serrano, ha demostrat ser un pèssim gestor que posa en risc la viabilitat i el futur de la major empresa pública del país, donant raons més que suficients per a convocar una vaga general que detingui el mal irreparable que s’està fent a Correus com a empresa i al servei públic postal, comprometent el futur de 47 mil treballadors i treballadores i les seves famílies.
Per a la UGT i CCOO és inacceptable:
  • Que Correos estigui a aprop de la “fallida tècnica” i ruïna econòmica, amb centenars de milions acumulats en pèrdues (més de 500 milions en tres anys, 400 milions de dèficit estructural, préstecs per un import de 1000 milions per al pagament de les nòmines), tot a conseqüència de la renúncia de Serrano a defensar un major finançament públic, el caos en la gestió i el balafiament en fastos megalòmans, ocurrències sense contrastar i projectes fracassats.
  • L’enfonsament de càrrega de treball: Abandonament de la carta i del SPU, política agressiva de preus que espanta clients, incapacitat d’aprofitar el creixement del mercat de paqueteria, que en altres grans operadors europeus reporta milions de beneficis.
  • L’abandonament al servei públic, tant en el món rural de l’Espanya buidada com en l’urbà i oficines, on la qualitat del *SPU no importa, i tot se sacrifica per a, sense cap rumb, reconvertir a la plantilla en “missatgers”.
  • La implantació de l’ocupació escombraries: pèrdua de 7.000 llocs, 25% de jornades a temps parcial en totes les àrees d’activitat, *precarizando les condicions laborals.
  • Canvis organitzatius imposats, negociats d’amagat únicament amb el 24% de la representació (CSIF, SL i CIG), que *precarizan a tots els col·lectius i que suposen trencar el model de repartiment actual, amb pèrdua d’eficiència i qualitat notables, tancar i traslladar centres de repartiment allunyant-los de l’atenció la ciutadania, eliminar les Unitats de Serveis Especials, perdent especialització i valor afegit en l’atenció dels clients i clientes, implantar un model organitzatiu i funcional caòtic i ruïnós en Oficines que relega l’atenció de l’usuari comú, el majoritari, a un segon pla en benefici dels grans clients, invasió dels CTA per Correus Express (CEX) i creació de Centres Nodals en un escenari de caos escandalós i de confusió de càrregues de treball i plantilles justificant el desori amb l’argument de la generalització de les “sinergies de Grup” amb l’última fi de substituir l’ús de la matriu pel de la filial, i una clamorosa política publicitària buida dels Serveis Rurals lligada a una Espanya buidada s’estan deixant de costat al mateix temps que es precaritzen, entre d’altres.
Exigim a aquest govern progressista -que va nomenar a Serrano- que deixi de mirar cap a una altre banda i freni la seva eixelebrada fugida ultraliberal, per a tornar a replantejar el futur de Correus des d’un model de servei públic, modern, competitiu, eficaç i eficient, amb finançament suficient i inversions que garanteixin la seva viabilitat. Totes dues organitzacions hem anunciat que, de no revertir la situació, el dijous dia 7 d’abril reuniran 200 delegats i delegades per a donar el tret de sortida a la mobilització contra el desballestament.

Leave a comment