Després de la situació de pandèmia que el sector turístic està patint i l’impacte de les mesures de restricció per fer front a la Covid-19, la UGT i CCOO han signat aquest dijous el Conveni col·lectiu d’Hostaleria de Lleida, el qual propicia l’inici de la recuperació, tant de l’activitat de les empreses com de les condicions de treball.
Aquest conveni, vigent de l’1 de juliol del 2021 al 30 de juny del 2023, manté les condicions de treball actuals, si bé, reconeix un increment de l’1,5% per a cadascun dels anys de vigència. Aquest increment, que en un altre moment hagués pogut ser insuficient, és de destacar en un sector on l’activitat el 2020 ha estat estancada i on el 2021 i 2022 iniciarà aquesta recuperació tan desitjada per tothom, en especial, per potenciar el creixement econòmic del nostre país que té el sector turístic al PIB.
Tot i que ens felicitem per la signatura del conveni, no podem deixar de sentir un “gust agredolç” al no entendre la sense raó de la Patronal del sector (Federació empresarial d’hostaleria de Lleida) de NO equiparar els drets de les parelles de dret a les parelles estables o, de fet. Seguim sense entendre l’oposició que han mostrat que les parelles de fet o estables gaudeixin de les mateixes llicències retributives que les parelles de dret.
Entenem que la posició de la Patronal no és acceptable ni apropiada, per això seguirem treballant en futures negociacions perquè aquest reconeixement d’un dret limitat sigui extensible a la seva totalitat, perquè des dels sindicats apostem per:
– UN SECTOR MÉS IGUALITARI ENTRE DONES I HOMES
– UN SECTOR SENSE DISCRIMINACIONS
– UN SECTOR QUE APOSTÉS PER LA IGUALTAT RETRIBUTIVA
– UN SECTOR QUE DIGNIFIQUI L’OCUPABILITAT I PROFESSIONALITAT DE LES PERSONES TREBALLADORES
Des d’UGT pensem que és possible. Treballem i treballarem perquè es faci realitat i esperem que la Patronal recapaciti que aquestes posicions no afavoreixen en res un sector al qual seguim aplicant mesures i condicions per dignificar-lo, professionalitzar-lo i que sigui un exemple en formació i ocupació per a altres sectors.