Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT i CCOO denuncien 177 casos positius a la plantilla de Correus a Catalunya

correosLa UGT i CCOO denuncien que Correus ha admès que a la província de Barcelona hi ha un total de 406 casos de Covid-19: 145 contagiats i 261 en quarentena. En el total de la plantilla a Catalunya hi ha 482 casos detectats (177 positius i 305 en quarantena).

Aquestes dades són un reflex de l’incompliment dels protocols sanitaris i de les mesures de seguretat a la província. Destaca la falta de mitjans de seguretat per als treballadors de Vic, Sant Celoni, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès i les unitats de repartiment 25 i 13 de Barcelona durant més de 20 dies, l’incompliment de la quarantena a Vilafranca del Penedès, Castelldefels, Vilanova del Vallès, Centelles i a la unitat de repartiment 32 de Barcelona; o les insuficients mesures de desinfecció de locals i oficines (unitat de repartiment 32 de Barcelona, Centelles i Sabadell). Un incompliment que no només afecta a la plantilla sinó que pot suposar un perill també per a la població a causa de les característiques del servei postal públic.

La UGT i CCOO, sindicats majoritaris a Correus han denunciat arreu de l’Estat l’elevada xifra de contagis i l’alt percentatge de treballadors i treballadores de Correus -que amb 53.000 persones és l’empresa amb la plantilla més gran del sector públic,  afectats per la Covid-19.

Segons dades de l’empresa, a 13 d’abril, arreu de l’Estat ja són 836 treballadors i treballadores amb casos positius i 2.197 en quarantena; és a dir, 3.033 casos. CCOO i UGT denunciem que Correus ha amagat les dades provincials entre el 6 i el 13 d’abril, maniobra que torna a posar de manifest de nou la manca de transparència i la nefasta gestió del president de Correus i que xoca frontalment amb la política de transparència de la resta de l’Administració i del propi Govern.

La UGT i CCOO atribueixen aquestes xifres a l’alta exposició a què han estat sotmès el personal de Correus en les primeres setmanes de la crisi sanitària, des que es va decretar l’estat d’alarma el 14 de març, i després que el president de la companyia decidís mantenir tant sí com no el nivell d’activitat de l’empresa veient el comerç electrònic com una oportunitat de negoci. Aquesta decisió personal, en contra del parer d’una part de l’equip directiu i de les organitzacions sindicals de la CCOO i UGT, va provocar que la plantilla es veiés obligada a treballar sense els mitjans de protecció necessaris (ni guants ni gels ni mascaretes ni mampares), exposant al contagi milers de treballadors i treballadores.

CCOO i la UGT s’han oposat des de l’inici a la decisió irresponsable del president de Correos, que contravenien les recomanacions del Govern, i han denunciat des del primer moment que aquesta irresponsabilitat comportava un risc enorme per a la plantilla. Després d’adreçar una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Reial Decret del 29 de març van recollir part de les nostre reivindicacions, incorporant com a servei essencial el servei públic postal (consideració que el president de Correus havia rebutjat en el Reial decret del 14 de març), restringint l’activitat de Correus encara més i limitant-la a la prestació d’elements essencials i imprescindibles per a la ciutadania.

La UGT i CCOO seguim exigint a la direcció de Correus que rectifiqui els instruccions operatives que va imposar el 15 de març. No només han dut la companyia pública, la més gran del país, al trist rècord de contagis per coronavirus, sinó que, a més, han generat un autèntic caos en la gestió. Per a ambdós sindicats tots els treballadors i treballadores han de disposar dels mitjans de protecció necessaris (guants, gels desinfetants, mascaretes i mampares en els llocs de treball a oficins), reposició suficient i compliment dels protocols de desinfecció com els de quarantena establert per les autoritats sanitàries per baixar la corba de contagis al sector postal.  En cas contrari s’haurà d’aturar l’activitat. Cal posar la salut i la vida dels treballadors i treballadores per davant de l’activitat i el negoci.

Leave a comment