Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lleida lidera la temporalitat a Catalunya

L’informe de la UGT-Terres de Lleida denuncia la precarietat i estacionalitat del mercat laboral a Lleida 

El sindicat UGT-Terres de Lleida ha denunciat avui que la província de Lleida lidera el rànquing de contractes temporals de Catalunya, una dada que es desprèn de l’informe ‘La precarietat del mercat de treball lleidatà’ presentat aquest dilluns.

img_0626-1

En aquest sentit, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, ha explicat que el 91% dels contractes a Lleida han estat temporals; que 4 de cada 10 contractes signats al mes de novembre han tingut una durada inferior als tres mesos; i que un de cada quatre, no superen el mes. “Cada vegada hi ha més contractes que duren menys temps”, ha afegit el màxim responsable d’UGT a Lleida.

De l’informe també es desprèn que més de la meitat dels contractes de la província lleidatana -59,6%- es concentren en cinc mesos, entre maig i setembre. D’aquests, la majoria s’emmarquen al sector serveis. “La resta no acaben d’arrancar”, ha explicat Aguilar.

Segons l’informe, a data 30 de novembre de 2016, a Lleida hi ha 23.997 persones en situació d’atur, 501 persones més que el mes anterior, i un descens de 2.440 persones respecte el 2015. A més, cal destacat que l’atur s’ha incrementat el doble entre les dones respecte els homes; i que ha augmentat també l’atur entre la població més jove.

Per tots aquests motiu, des de la UGT-Terres de Lleida reclamen la derogació immediata de les darreres reformes laborals imposades; l’activació de mesures urgents per a la creació d’ocupació en sectors més estables i amb més qualitat; fomentar la contractació indefinida; aplicar mesures eficaces per a perseguir el frau en la utilització de la contractació temporal per tal de dissuadir aquesta mala praxis; impulsar el salari mínim interprofessional al mateix nivell que l’europeu -1.000 euros-; reformar el sistema fiscal per generar més ingressos públics i recobrar l’equilibri pressuposti, a més de la creació d’un Observatori del sector agroalimentari a les Terres de Lleida, entre d’altres propostes.


ACCEDEIX A L’INFORME

 

Leave a comment