Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El 34,07% dels professors de les Terres de Lleida a l’ensenyament públic tenen entre 50 i 60 anys

La FETE-UGT de Lleida reclama la convocatòria immediata d’oposicions tant al cos de mestres com al de Secundària i a Tècnics de la FP

El responsable de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament a les Terres de Lleida (FETE-UGT), Javier Giménez, i la responsable d’Organització d’aquest sindicat a Lleida, Rosa M. Giralt, han presentat avui un estudi sobre la situació del professorat als centres públics de Lleida de més de 50 anys. L’estudi constata que el 34,4% dels professors de l’ensenyament públic a la demarcació de Lleida tenen entre 50 i 60 anys i a Lleida ciutat aquest percentatge augmenta al 39,18%. La xifra percentual es lleugerament més alta que a la resta de Catalunya.

IMG_4873 (2)

Pel que fa als majors de 60 anys, a la demarcació de Lleida són el 4,8% i a Lleida ciutat el 5,8%. La FETE assegura que un professor de l’ensenyament públic, amb 60 anys d’edat i 30 cotitzats, té dret a la jubilació voluntària (forçosa als 65 anys).

La FETE reclama la convocatòria immediata d’oposicions tant al cos de mestre com al de Secundària i a Tècnics de FP. Entre d’altres propostes:

  1. Garantia de personal substitut per a cobrir totes les reduccions de jornada als majors de 55 anys.
  2. Substitucions de jornada complerta i de ½ jornada (acabant amb l’actual pràctica d’ 1/3 de jornada)
  3. Noves mesures de conciliació per atendre familiars de 1r. Grau
  4. Ampliació de plantilles docents que facilitin mesures organitzatives del centres per aprofitar el bagatge del professorat amb experiència a l’hora de la formació del professorat novell .
  5. Augmentar els vincles centres educatius/universitat pel que fa a la formació inicial dels futurs docents.
  6. Mantenir la jubilació voluntària als 60 anys i la possibilitat de la parcial a partir d’aquella edat.

Anàlisi Professorat

Leave a comment