Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les xifres d’atur a Lleida mostren ja petits canvis aplicats en la reforma laboral

SOC EstudiLa UGT-Terres de Lleida continua valorant com a negatives les xifres d’atur a la demarcació de Lleida. Concretament, aquest mes de febrer, l’atur ha crescut a les nostres comarques en 166 persones, un increment del 0,81% respecte al mes de gener; una dada que situa el nombre total de desocupats en 20.642 persones, segons el Ministeri de Treball i Economia Social fetes públiques avui.

“La precarietat continua afectant la demarcació de Lleida principalment als joves i a les dones. Així mateix, l’estacionalitat, la temporalitat i aquesta precarietat continua marcant les xifres d’atur”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

No obstant, els canvis en la reforma laboral aprovats pel Govern mostren una clara millora pel que fa al tipus de contractes. En aquest sentit, la tònica a les terres lleidatanes era sempre d’un 10% de contractes indefinits, davant el 90% de temporals, mentre que aquest mes de febrer, les dades mostren que un 30% dels contractes signats a la demarcació ja són indefinits. “Encara que es faci ús principalment dels contractes fixes-discontinus”, comenta Aguilà. I afegeix: “Esperem que aquests canvis, que milloraran les condicions laborals de molts treballadors i treballadores, es reflecteixin en les dades d’atur dels propers mesos”.

Leave a comment