Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

UGT Presons exigeix roba ignífuga per la plantilla dels centres penitenciaris catalans

presoArran de l’increment del nombre d’incendis provocats a les cel·les dels centres penitenciaris de Catalunya, el sindicat UGT Presons exigeix a l’administració que tots els treballadors i treballadores d’aquests equipaments disposin de roba ignífuga per protegir la seva integritat. “No som ni bombers, ni superhomes/superdones, tot i que hem de semblar-ho quan la situació ho requereix. És per això que, de la mateixa manera que un bomber quan ha d’actuar ho fa amb totes les garanties i prou protegit envers el foc, nosaltres també hem d’estar-ho”, apunten.

L’article 20 de la Llei 31/1995 de Protecció de Riscos Laborals, sobre les mesures d’emergència, diu: L’empresari, tenint en compte les dimensions i l’activitat de l’empresa, com també la possible presència de persones que en siguin alienes, ha d’analitzar les possibles situacions d’emergència i adoptar les mesures que cregui convenients en matèria de primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació dels treballadors; amb aquesta finalitat, ha de designar el personal encarregat de posar en pràctica aquestes mesures i ha de comprovar periòdicament, si convé, que funcionin correctament. Aquest personal ha de tenir la formació necessària, ser suficient en nombre i disposar del material adequat, segons les circumstàncies indicades més amunt.

Per fer més força, el sindicat ha iniciat entre la plantilla una recollida d’escrits, dirigits al secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, per fer pressió i aconseguir que els centres penitenciaris i els DERT (Departaments Especials de Règim Tancat) es dotin de roba adequada per actuar davant les flames i salvaguardar la integritat dels treballadors penitenciaris.

Cal recordar que aquesta demanda arriba mentre els treballadors i treballadores dels centres penitenciaris catalans esperen la nova regulació derivada de la circular 2/2021 i el nou protocol d’agressions.

Leave a comment