Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Presons exigeix responsabilitats a l’administració penitenciària per la situació en què es troba el Centre Penitenciari de Ponent

presoNova agressió d’un intern a diversos funcionaris del Centre Penitenciari de Ponent. Els fets han tingut lloc aquest dimecres, dia 25 de maig, i el pres ha ferit quatre treballadors del DERT (Departament Especial de Règim Tancat), qui han estat atesos per la mútua. Després de l’incident, un treballador està a l’espera de més proves arran d’una mossegada; un altre té una fissura al dit; un tercer, un trencament al bessó; i l’últim, contusions a l’esquena.
Per enèsima vegada, es tracta d’un intern amb perfil psiquiàtric i violent, el qual té diversos antecedents per alteracions greus de l’ordre. En aquesta ocasió, el pres s’ha negat a sortir de la cel·la, ha trencat un pal d’escombra i en el moment d’entrar els funcionaris per restablir l’ordre, l’intern els ha agredit violentament colpejant-los amb el pal a les cames i als peus a dos dels treballadors, i mossegant-ne a un altre.
“Qui ha d’assumir el risc del que pugui passar si davant d’aquesta situació no es fa res? Fins quan podrem mantenir aquesta situació?”, es pregunten des d’UGT-Presons. “Necessitem que els treballadors treballin amb totes les garanties. La resposta per part de l’administració no pot ser la contenció”, afegeixen.
“L’Administració no pot criminalitzar persones que han de mantenir l’ordre. El que ha de fer és posar mitjans, tant materials com personals i legislatius, perquè qualsevol cosa que passi dins la presó no quedi impune a qualsevol intern que no compleixi la normativa existent”, afirmen.
Cal recordar que el sindicat ha alertat sempre que al Centre Penitenciari de Ponent, per raons estructurals, els interns amb perfil psiquiàtric, no hi tenen cabuda. I afirmen: “No podem convertir els mòduls o Departament Especial de Règim Tancat, en departaments de salut mental”. En aquest sentit, des d’UGT-Presons asseguren que al centre de Lleida tenen diversos interns amb trastorn bipolar, esquizofrènia paranoide, trastorn psíquic i TDAH.

Leave a comment