Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida confia que els canvis en la reforma laboral redueixin al mínim el nombre de contractes temporals

aturfotoLa demarcació de Lleida ha tancat l’any amb 145 aturats menys que al mes de novembre, segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social. Els principals descensos es troben en l’agricultura i en el sector serveis. “Unes xifres que demostren una vegada més l’eventualitat i la precarització que es viu a mes a mes a la demarcació de Lleida”, afirma Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida.

És per això, que el sindicat considera que cal un canvi de model productiu i la creació d’ocupació en altres sectors, com per exemple la indústria. “Els canvis en la reforma laboral, ens posen davant d’un canvi de dinàmica. Unes modificacions que busquen acabar amb els contractes temporals, signats principalment per joves i dones”, apunta Moreno. I afegeix: “És per això, que confiem que aquestes millores canviïn aquesta tònica, i millorin també les condicions laborals de la classe treballadora”.

Pel que fa a la creació d’ocupació en sectors com la indústria, el secretari de Política Social i Ocupació considera que és vital per crear altres tipus de llocs de treball, que obririen noves portes als lleidatans i lleidatanes.

Finalment, Ramon Moreno també ha volgut deixar palès que situacions com l’atur de llarga durada, contractes laborals precaris… comporten que els treballadors o treballadores afectats pateixin riscos psicosocials, que afecten principalment a la salut mental d’aquestes persones.

Leave a comment