Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida ofereix classes de castellà i ioga a refugiats ucraïnesos

ugt-lleida-formacio-ucranians

La situació d’Ucraïna perdura en el temps i molts refugiats es troben vivint al nostre territori, tot i que sense conèixer cap llengua per poder-se relacionar. És per això, que des del sindicat UGT fa mesos que treballen per poder organitzar classes per aprendre idiomes, principalment el castellà, per poder-los integrar a la societat. La idea és que aprenguin una base de castellà i que posteriorment també facin classes de català.

Josep Maria Ibáñez, responsable d’Educació del sindicat UGT-Terres de Lleida, és l’encarregat de gestionar les sessions, que són totalment gratuïtes. En un primer moment, aquestes classes van iniciar-se al Centre de Formació d’Adults del Segrià i, posteriorment, es van continuar organitzant al local social de Pardinyes. A dia d’avui, les sessions estan parades a falta de reorganitzar un nou calendari, “tot i que són múltiples que trucades que rebo diàriament preguntant quan tornarem a iniciar les formacions”, explica Ibáñez.

El responsable d’Educació del sindicat UGT-Terres de Lleida explica que hi ha molta fluctuació d’alumnes en funció de les classes, però que cada dia creix més l’interès per part d’aquestes persones. “L’objectiu no és un altre que tenir-les ocupades i ajudar-les a integrar-se una mica a la nostra ciutat”, assegura. En aquest sentit, comenta que “hi ha una manca important de recolzament a aquest col·lectiu. La Generalitat i l’Estat espanyol han facilitat els allotjaments, però cal que es mantinguin ocupats i s’integrin al territori”, apunta Ibáñez.

A més dels idiomes, el sindicat també ha aconseguit recentment que puguin gaudir de dues hores de ioga a la setmana i treballa per mirar de dur a terme altres accions.

Leave a comment