Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida prepara reivindicacions i denúncies contra les empreses del sector de la neteja per no pagar els increments salarials corresponents durant la pandèmia

ugt-lleida-treballadores-netejaLa UGT-Terres de Lleida treballa des de fa unes setmanes en un calendari d’accions i mobilitzacions del sector de la neteja pel mes de juliol per dos raons principals: exigir a les empreses del sector a pagar a tot el personal l’increment salarial per Toxicitat, perillositat i excepcional penositat, i per reclamar a la Generalitat que a la paga dels sanitaris també s’incloguin les treballadores i treballadors de la neteja, una figura vital durant aquesta pandèmia.

Avui en dia, i després de tres mesos llargs de la crisi de la Covid-19, el personal de la neteja reclama cobrar l’increment per “toxicitat, perillositats i excepcional penositat”, segons consta a l’article 45 del conveni col·lectiu de neteja d’edificis i locals de Catalunya 2017-2021. En aquest punt, s’especifica que “els treballadors que realitzin tasques tòxiques, perilloses i excepcionalment penoses rebran un increment salarial equivalent al 20% del seu salari base de grup i nivell professional”.

En aquest sentit, que des de la UGT-Terres de Lleida s’està analitzant cas per cas cada empresa i es prendran mesures legals perquè els treballadors i les treballadores del sector cobrin el que els pertoca.

Paral·lelament, el sindicat també reclamarà a la Generalitat que les persones treballadores del sector de la neteja puguin rebre una paga extra, similar a la dels sanitaris, arran de la crisi sanitària de la Covid-19. “No podem permetre que la Generalitat no hagi reconegut un sector com el de la neteja com a essencial i se’ls hagi apartat d’aquesta paga”, ha reclamat Margarita Pascual, vicesecretària general de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida.

Així mateix, també es demanarà a la Generalitat una modificació al contracte per temes tècnics i econòmics per causes que no estaven previstes, com una pandèmia. “Si s’augmentés aquesta quantia un 20% a les empreses del sector, aquestes podrien pagar a les seves plantilles el plus que marca l’article 45”, ha afegit Pascual.

Per tot això, el sindicat UGT-Terres de Lleida prendrà en els pròxims dies les mesures pertinents i no descarta futures vagues al sector en cas que no se’ls pagui tots aquests increments a les plantilles.

Leave a comment