Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida es fixa un objectiu clar per aquest Primer de Maig: lluitar pel futur de les persones

rdp-1maig-logoLa UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han presentat aquest dimecres el Primer de Maig en una roda de premsa telemàtica. Ens trobem davant d’un 1 de Maig especial, però no per això menys important, ja que la lluita i la reivindicació es fan més necessàries que mai en aquesta crisi sanitària que vivim. El lema d’enguany és ‘Salut, treball i justícia social. La força és la vida’.

Les persones sempre han estat l’eix central de la tasca del sindicat. Però aquest 2020 aquesta necessitat està més palesa que mai. Són els principals afectats per aquesta pandèmia i la UGT està al costat de tota la ciutadania per ajudar a pal·liar la Covid-19 i sortir d’aquesta crisi de la millor manera possible. “No és just que la part feble de tota crisi sempre correspongui a la classe treballadora. Ha arribat el moment que el referent sigui la ciutadania, i aquesta és la nostra prioritat”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Les persones han de poder treballar amb totes les garanties, sense pors a infectar-se o a jugar-se la vida. És per això, que des de la UGT s’està treballant in situ a les empreses per denunciar qualsevol situació irregular que prdp-presentacio-1maig-29042020-1-logoosi en joc la salut de les plantilles. I així es continuarà fent, durant la tornada a la ‘normalitat’.

El sindicat treballarà també per pal·liar, en la mesura del possible, els danys a sectors com l’hostaleria o la restauració. “Serà necessària una taula de diàleg amb l’administració per plantejar ajudes o recursos perquè les empreses puguin tornar a obrir els seus negocis”, ha afirmat Aguilà. I afegeix: “Si només poden obrir un terç de la seva capacitat, realment podran tirar endavant les seves empreses amb un terç de la facturació?”, s’ha preguntat el secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

“Encara que enguany no puguem sortir al carrer, això no vol dir que la festa i la reivindicació hagi desaparegut”, ha explicat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. Al contrari: “Continua més present que mai”. La UGT-Terres de Lleida continua treballant de valent als centres de treball, al carrer, a les empreses… per lluitar pels drets dels treballadors i treballadores. “Des del minut u hem ofert atenció telemàtica a tots els nostres delegats i delegades, i afiliats i afiliades, que en aquests dies tan incerts han vist com companys i companyes perdien la feina o es trobaven afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)”, assegura. “Els nostres Serveis Jurídics i els serveis laborals estan treballant al 150%”.

Aquest mes i mig confinats a casa ha fet obrir els ulls i replantejar situacions que es donaven per vàlides. Un cop passi aquesta pandèmia tocarà posar fil a l’agulla i reconduir totes les realitats perquè les persones siguin les que surtin millor parades d’aquesta situació.

Leave a comment