Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia inseguretat a la presó per l’alta agressivitat d’un pres

presoEl sindicat UGT-Terres de Lleida vol denunciar la greu situació que es viu durant els últims dies al Centre Penitenciari de Ponent, després que un pres perillós que es troba en protocol de seguretat per risc de fuga, i que està ubicat al DERT (Departament de Règim Tancat), hagi trencat quatre cel·les en només quatre dies. Unes destrosses que han provocat que el departament i la resta de presos que hi viuen es quedin sense aigua i tinguin problemes intermitents de llum.

“Estem molt preocupats. Aquest pres ha mostrat aquests dies una violència intrainstitucional, amb alteracions molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris de la presó”, expliquen des d’UGT Presons. És per això, que el sindicat vol denunciar a la Direcció del Centre el fet de no donar solucions a la greu situació que es viu en aquest departament per culpa de l’alta agressivitat del pres. Així mateix, UGT Presons també exigeix que s’apliqui de forma immediata l’article 95.3 del Reglament penitenciari i la circular 5/2004 de serveis penitenciaris, que regulen el trasllat d’interns en situacions d’urgència.

UGT Presons vol posar també de manifest que l’entrada en vigor de la nova circular 2/2021 de contenció no ha funcionat amb aquest pres, ja que la nova modalitat de subjecció que se li ha aplicat per controlar la conducta agressiva que manifestava ha originat que pogués trencar les corretges.

Leave a comment