Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida fixa dos condicions innegociables per la campanya de la fruita d’enguany

pressecLa campanya de la fruita està cada dia més a prop i des de la UGT-FICA de les Terres de Lleida consideren que serà una campanya “complicada i molt dramàtica”. Es necessiten més de 45.000 treballadors i treballadores per fer-la efectiva i “s’han de garantir unes condicions laborals i de seguretat més exigents que mai davant la pandèmia de la covid-19”, segons ha explicat el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida, Xavier Perelló.

Des del sindicat és té clar que per garantir una campanya de la fruita en condicions s’han de donar dos factors essencials, que la UGT considera “innegociables”. Per una banda, garantir uns protocols de seguretat clars -tant en la mobilitat, com en els llocs de treball i els allotjaments- per totes les persones que es desplaçaran fins a la demarcació de Lleida a treballar; i per l’altre, tenir les taules salarials signades i publicades -tant les de càmeres de fruita com les camp-, en les quals s’inclogui la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI). “Si no es donen aquests requisits, serà difícil garantir una campanya de la fruita en condicions”, ha afegit Perelló.

La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha participat aquesta setmana en dues reunions telemàtiques per planificar la campanya de la fruita; una amb la Subdelegació del Govern i una altra amb la Delegació de Govern. En les dos trobades, el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida ha deixat constància de la ferma postura del sindicat en aquesta campanya.

Comments (1)

El poble africa a demostrat un comportament totalmente incivico en aquesta crisis. Les demano que en aquesta temporade de la fruite no si les comtracte sisplau

Leave a comment