Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida exigeix aturar l’ERTO presentat a Autobusos de Lleida

autobusos-lleidaLa UGT-Terres de Lleida ha reclamat aquest cap de setmana a la Paeria que avisi a les empreses amb licitació que no poden presentar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, després que el passat dijous es presentés un ERTO a l’empresa Autobusos de Lleida a conseqüència de la crisi del covid-19. El sindicat ha posat aquesta situació en coneixement de l’Autoritat Laboral i de l’empresa, sol·licitant la retirada immediata de l’expedient, al considerar-lo il·legal.

La reclamació presentada per la UGT-Terres de Lleida sobre Moventis-Autobusos de Lleida argumenta que l’ERTO “està més encaminat a aconseguir un estalvi del servei públic mitjançant la suspensió parcial del contracte, que a verificar i quantificar les possibles necessitats econòmiques del servei”. Així mateix, en l’article 3 del Decret Llei 07/2020 del 17 de març especifica literalment: “Manteniment dels llocs de treball afectats: la suspensió de l’execució dels contractes per aplicació d’aquest Decret Llei en cap cas es podrà considerar un motiu per a l’aplicació d’expedients de regulació d’ocupació”. I tot i que aquest article no entra en vigor fins al dia 25 de març, l’esperit de la norma és clar: Salvaguardar els llocs de treball i garantir que aquest servei essencial tingui la disponibilitat necessària en cada moment per garantir que es presta amb total seguretat per a usuaris i persones treballadores, segons les recomanacions de les autoritats sanitàries respecte al Covid-19.

La UGT-Terres de Lleida reclama que es modifiqui o es deixi sense efecte el Decret de l’Alcalde del passat 19 de març sobre el servei de transport de viatgers i també exigeix responsabilitat social i un esforç a les administracions públiques per mantenir els llocs de treball. En aquest sentit, el sindicat considera que les administracions públiques tenen l’obligació de donar exemple a la societat en aquestes circumstàncies tan difícils i considera inapropiada l’actuació de l’Ajuntament. Per això, exigeix responsabilitat i coherència amb tot allò que es defensa en les propagandes electorals i després no es compleix. “Prou d’enganyar a la ciutadania”, apunten.

Així mateix, la UGT-Terres de Lleida reclama a l’Ajuntament de Lleida un decret com el que s’ha redactat en altres consistoris catalans, en el qual es protegeixi la classe treballadora i es doni recolzament a les empreses amb licitació, tal com especifica el Reial Decret de la Generalitat.

Leave a comment