Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia les males condicions laborals de la plantilla de la Policia local de Cervera

o.moreno_
                                                                                                                                 Autor: (Flickr) o.moreno_

La UGT-FeSP de les Terres de Lleida denuncia el malestar de tota la plantilla de la Policia local de Cervera, envers el tractament que està rebent per part de la Paeria de la localitat. La plantilla es queixa que es troba sota mínims i que els seus treballadors i treballadores es veuen obligats a cobrir torns de treball amb un sol agent, per la manca de previsió per part de la Paeria de Cervera. Una situació que preocupa principalment per dos motius: el mal servei que s’està oferint a la ciutadania i el perill que suposa treballar un sol agent.

Cal recordar que des del mes de maig de l’any 2019, la plantilla de la Policia Local de Cervera no fa hores extraordinàries voluntàries i que més del 80% de totes les hores que s’han fet durant l’any 2019 han estat mitjançant decrets d’alcaldia, és a dir, obligatòries. Tot això comporta una càrrega de feina als agents, en detriment dels seus dies de festa i de la seva conciliació familiar.

Actualment la plantilla de la Policia Local de Cervera consta d’un sergent, un cap de la policia, un caporal i vuit agents, amb una ràtio d’1,1 policies per cada 1.000 habitants. Una mitjana que suposa gairebé la meitat de la de municipis similars, i molt inferior a la mitjana de Catalunya, que se situa en 1,63 policies per cada 1.000 habitants.

La Paeria de Cervera no té intenció de resoldre aquest problema. I així ho demostra en el resultat de l’aprovació a finals de 2019 d’una RLT i VLT (Relació i Valoració de Llocs de Treball) on proposa una plantilla de la Policia Local formada per un sergent, un cap de la policia, un caporal i deu agents.

Leave a comment