Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida signa en solitari el conveni de Comerç de Lleida, després d’un any i mig de negociacions

ugt-lleida-signatura-conveni-comerç-11112021La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum de la UGT-Terres de Lleida ha signat en solitari aquest dijous al matí el nou conveni de Comerç de la demarcació de Lleida. Un acord fruit de la lluita constant durant un any i mig contra la Patronal. “No han estat dies fàcils. La negociació col·lectiva es complica encara més amb una pandèmia mundial pel mig. Durant aquest temps hem viscut confinaments, restriccions, impagaments de prestacions per ERTOs… i els treballadors i treballadores del comerç sempre han estat al peu del canó”, apunta Carme Valls, secretària d’Organització de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida.

La postura adoptada pel sindicat UGT-Terres de Lleida en la mesa de negociació ha fet possible subscriure aquest conveni, on la part treballadora fa el seu esforç de contenció salarial per a l’any 2020. No obstant, s’ha aconseguit incrementar un 1,5% el sou per l’any 2021 i un 2% per l’any 2022, mantenint la resta de condicions actuals.

“Els increments potser no són els que realment ens haguessin agradat, però hem apostat perquè aquests augments de sou acompanyin aquest trànsit de la situació viscuda, amb un sol objectiu: fer tot el possible per mantenir el major nombre d’ocupació, i evitar els ajustaments definitius de plantilla”, explica Carme Valls. I afegeix: “Hem de tenir en compte que la plantilla del sector de comerç han prestat feina durant la pandèmia, en moltes ocasions, no en les millors condicions; patint una elevada càrrega de treball i sent invisibles, en no reconèixer-se com a servei essencial amb la ciutadania”.

Leave a comment