Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida surt al carrer per reclamar una pujada del SMI i derogar les reformes laborals i la llei de pensions

concentracio-subdelegacio-aratoca-18022021Representants de la UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida s’han concentrat avui dijous davant de la Subdelegació del Govern a Lleida, sota el lema ‘#AraToca’. Una protesta que té per objectiu exigir que ara és el moment d’apujar el Salaria Mínim Interprofessional (SMI) i de derogar la llei de pensions i les reformes laborals.

L’objectiu d’aquesta mobilització, que s’ha dut a terme paral·lelament a Barcelona, Tarragona i Girona, és denunciar que les patronals i els governs estan impedient mesures estratègiques i essencials per garantir la igualtat social i la distribució de la riquesa. És imperdonable que el cost d’aquesta crisi es carregui, una vegada més, sobre la classe treballadora.

“Ens hem vist obligats a tornar a sortir al carrer. No podem permetre que encara existeixi la figura del treballador pobre; necessitem una pujada del Salari Mínim Interprofessional”, ha apuntat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I ha afegit: “Ja s’ha demostrat que les reformes laborals només han servit per crear encara més diferències entre homes i dones, per tant, necessitem derogar-la”. Pel que fa a les pensions, Aguilà ha explicat que no només hem de lluitar pels jubilats que avui en dia veuen modificades les seves retribucions, que també, sinó per tots els treballadors i treballadores en actiu, que veuran minvada la seva paga el dia de demà.

Les organitzacions sindicals han estat al costat de la societat durant tot aquest any de pandèmia, impedint que es destruïssin milions de lloc de treball, construint una xarxa de protecció inèdita per al teixit productiu i les persones. Ara és hora que els polítics i les administracions també facin els deures, i compleixin amb totes les promeses.

En acabar l’acte, representants dels dos sindicats s’han reunit amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crepín, per entregar-li el manifest i reclamar accions efectives i contundents per revertir aquesta situació.

 

Leave a comment