Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida exigeixen aturar l’ERTO presentat a l’empresa EYSA

zona-blavaEls sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida han presentat a la direcció de l’empresa Estacionamientos y Servicios S.A.U. (EYSA), a la Inspecció de Treball i Seguretat Social i als Serveis Territorials de Treball, Afers Social i Famílies a Lleida,  un informe contradictori reclamant l’anul·lació de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) presentat a l’esmentada companyia, amb licitació a la Paeria de Lleida, en considerar-lo “il·legal”.

Els dos sindicats asseguren que segon el Decret Llei la “suspensió de l’execució del contracte no és motiu suficient per a l’aplicació d’expedients de regulació d’ocupació”. Així mateix, segons el mateix decret ja s’estableixen els mecanismes de compensació econòmica i per tant no és possible presentar un ERTO, ja que els salaris han de ser compensats per l’òrgan de contractació, en aquest cas, l’Ajuntament de Lleida. I en el cas que el Consistori no respongui a les compensacions, UGT i CCOO “considerarem que no estan exercint correctament les seves funcions i que estan generant una situació econòmica negativa per l’empresa”.

Cal recordar que la mateixa situació es dóna a Autobusos de Lleida, empresa en la qual es va presentar un ERTO la setmana passada a conseqüència de la crisi del covid-19. Un fet que va ser denunciat solament pel sindicat UGT-Terres de Lleida pels mateixos motius que en el cas d’EYSA.

Leave a comment