Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-FICA de les Terres de Lleida continua denunciant les males praxis de les grans empreses del camp

ndp-valoracio-campanya-fruita-equador-19082021Ens trobem a l’equador de la campanya de la fruita d’enguany i la UGT ha volgut fer balanç d’una nova temporada, una campanya que continua amb les mateixes problemàtiques que els últims 20 anys: hores pagades per sota de conveni, persones que treballen moltes més hores de les que els hi toca i gent amb contracte, però sense allotjament.

Per tots aquests motius, la UGT-FICA de les Terres de Lleida ha interposat un total de 9 denúncies, centrades principalment en la zona del Baix Segrià, amb l’objectiu de revocar aquesta situació i evitar aquestes males praxis. “Ens trobem davant d’un incompliment sistemàtic al camp, any rere any, i cal posar fi a aquestes situacions”, explica Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida. La majoria de les denúncies presentades són demandes col·lectives. “El que estem fent enguany és aglutinar diverses queixes i fer una sola demanda, per evitar col·lapsar la Inspecció de Treball”, detalla Perelló.

Totes les queixes van centrades en les grans empreses del camp. “En cap moment volem criminalitzar amb aquestes queixes als petits productors, que són al final els qui fan la feina com toca”, apunta Perelló. El que sí que ha volgut agrair el secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida és la responsabilitat dels empresaris per prevenir l’efecte crida i evitar la rebuda de temporers sense contracte i sense un lloc on viure.

Per la seva banda, Alicia Buil, responsable del sector agroalimentari de la UGT-FICA de Catalunya, ha explicat que “malauradament, el conveni del camp no compta amb la millora de condicions del conveni de fruites i verdures“. És per això, que s’ha compromès a treballar per aconseguir d’una vegada per totes un acord que reculli unes condicions dignes per tots els treballadors i treballadores del sector, en el qual es paguin les hores treballades com marca el conveni i es garanteixi un allotjament als treballadors.

Leave a comment