Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida fa balanç d’un 2022 “horripilis” i planteja un 2023 “difícil”

ugt-esmorzar-post-nadal-17012023-1El sindicat UGT-Terres de Lleida ha celebrat avui dimarts el tradicional esmorzar de Nadal, tot i que enguany l’ha traslladat a després de les festes. Un acte que ha servit per fer balanç del complicat any 2022 que deixem enrere i fer algunes previsions de cara al nou any que arrenca.

José Luis Aguilá, secretari general del sindicat a la demarcació de Lleida, ha qualificat el 2022 com un any “horripilis; pitjor que el 2021”. No obstant, la UGT no ha parat de sortir al carrer i reivindicar els drets de tots els treballadors i treballadores del nostre territori. “Mobilitzacions per defensar la sanitat pública i de qualitat, i per acabar amb les llargues llistes d’espera; protestes per defensar les plantilles d’Educació; reivindicacions al món de la indústria, i per exigir millorar els sous i posar fi a la precarietat laboral… són algunes de les concentracions que hem convocat al llarg del 2022”, ha explicat Aguilá.

Cal recordar també que la UGT, que ha continuat essent la força majoritària al nostre territori, va fer una crida durant l’any passat per implantar a les empreses la figura del delegat territorial de prevenció de riscos laborals, arran dels set accidents laborals mortals que es van registrar a la demarcació, tots ells concentrats en els primers set mesos de l’any. “Una dada mai registrada a Lleida”, ha apuntat Aguilá.

ugt-esmorzar-post-nadal-17012023-2El 2023 tampoc comença amb bon peu. Segons Aguilá, “amb la inflació pels núvols, els preus disparats i la manca d’indústria al territori, la classe treballadora cada dia veu el seu poder adquisitiu més mermat”. En aquest sentit, ha explicat que “les grans empreses de distribució s’estan fent d’or, i cal exigir al Govern que comenci a posar multes i a fer seguiment”.

Finalment, el màxim dirigent de la UGT-Terres de Lleida ha avançat que aquest 2023 el sindicat treballarà de valent per continuar negociant convenis amb pujades dignes per fer front a la situació actual i que sortiran al carrer per continuar denunciant la situació d’injustícia que s’està vivint arreu del país.

Related Posts

Leave a comment