Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida reclama una legislació justa i equilibrada per crear treball digne i no contractes precaris

atur-retalladaL’atur a la demarcació de Lleida s’ha reduït aquest mes d’agost en 721 persones, segons informa avui el Ministeri de Treball i Economia Social. Una dada que situa el nombre total de desocupats en 19.993 persones. I tot i la ‘millora’ de les xifres, aquestes reflecteixen l’estacionalitat i la temporalitat que marquen mes a mes les xifres d’atur a les comarques lleidatanes.

“Els contractes que se signen a les nostres terres són majoritàriament temporals, i per tant, precaris”, explica Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida. És per això, que des del sindicat “exigim una legislació justa i equilibrada, amb un objectiu clar: crear treball digne i que això ens porti a solucionar realment un problema de fons que arrosseguem fa molt de temps. La fiscalitat ha de ser justa, progressiva i equitativa”, apunta Moreno. Una demanda que passa per la derogació de les reformes laborals.

En aquest sentit, el responsable de Política Social i Ocupació aposta per la construcció d’un canvi en el model productiu, que permeti generar ocupació de qualitat i que, per tant, els treballadors i treballadores puguin tenir un treball i un salari digne. “Continuem tenint, i cada dia més, treballadors pobres. I no ho podem permetre. A més, ara se suma també la pujada de la llum i l’energia, el que complicarà encara més la situació de pobresa de moltes famílies lleidatanes”, afirma Moreno.

Leave a comment