Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida alerta que les xifres d’atur a la demarcació “van de mal en pitjor”

atur-lleidaL’atur ha caigut en 379 persones aquest mes d’abril a la demarcació de Lleida, segons les últimes xifres fetes públiques aquest dimecres pel Ministeri de Treball i Economia Social. La xifra total de desocupats se situa ara en 27.074 persones. Però tot i aquesta petita variació respecte al mes passat, hi ha 3.595 aturats més que fa un any, el que suposa un 15% més de persones sense feina respecte al mes d’abril del 2020, quan ens trobàvem immersos en plena pandèmia.

“Tot i aquesta petita disminució de l’atur, les xifres que acumulem a la demarcació de Lleida no ens agraden; van de mal en pitjor. I això que encara no estem veient les conseqüències reals d’aquesta crisi sanitària i econòmica”, explica José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

En aquest sentit, Aguilà explica que segons els experts, un 30% de les persones que avui dia es troben immerses en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) acabaran afectades per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), i per tant, se sumaran a les xifres d’atur. “Des del sindicat estem fent tot el que està al nostre abast per fer costat als treballadors i treballadores, amb un objectiu clar: reconduir la situació i buscar la millor sortida a aquest panorama”, afegeix el secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Concretament a la demarcació de Lleida, més de 4.000 persones es troben afectades per un ERTO.

Leave a comment