Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida atribueix a la ineficàcia del Govern de la Generalitat el confinament de la comarca del Segrià

temporers-campLa UGT-Terres de Lleida feia temps que venia advertint que aquesta situació s’acabaria produint. I no ha tardat a fer-ho, després que aquest dissabte el Govern de la Generalitat hagi decidit tornar a confinar la comarca del Segrià.

El sindicat fa mesos que critica les accions de les diferents administracions pel que fa als temporers. En aquest sentit, des del minut u s’ha posat en dubte per activa i per passiva els protocols del camp, arribant inclús a interposar una denúncia contra la Conselleria d’Agricultura per la manca de seguretat d’aquests, en considerar que “les mesures establertes posen en risc la salut i la vida dels treballadors i treballadores de la campanya de la fruita”. La UGT sempre ha reclamat en totes les reunions amb els diferents departaments de la Generalitat un protocol, que en cap cas s’ha acabat redactant.

És per això que la UGT culpa a totes les administracions en general i a la Generalitat en particular d’aquesta situació, en considerar que cap govern ha estat capaç de pal·liar d’una vegada per totes aquesta situació. “Tothom té dret a venir a treballar a Lleida, però l’administració ha de posar les mesures adients per vetllar per la salut i la seguretat d’aquestes persones”, han recriminat des del sindicat. I afegeixen: “El nou confinament no solament perjudica els ciutadans del Segrià, sinó que també fa molt mal a les empreses de la zona, que veuen perillar de nou el seu futur. Aquesta situació és la pitjor carta de presentació que podíem tenir i es convertirà en un dur cop per moltes de les empreses de la comarca, especialment del sector comerç”. Des del sindicat, consideren que la situació passa per controlar els brots i fer proves a totes les persones de l’entorn dels infectats, i no en tancar a tothom, tal com s’ha fet. “No és de rebut castigar a la gent sana que compleix les normes escrupolosament. S’hauria de castigar als irresponsables que no respecten les mesures”.

“La situació en la qual ens trobem és molt preocupant i s’ha arribat a aquest punt perquè qui havia de fer els deures no els ha fet. Els polítics no estan donant exemple, ni estan a l’altura del càrrec”, han apuntat. Les diferents administracions es passen la pilota els uns als altres i ningú ofereix una solució efectiva. Així mateix, el sindicat també vol mostrar la seva decepció amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, qui en cap moment s’ha preocupat dels treballadors del camp: “No hem rebut ni un sol missatge de suport cap als temporers. Considerem que no li preocupa gens aquesta gent”.

Finalment, la UGT-Terres de Lleida vol denunciar la ineficàcia i la mala gestió de les persones que estan dirigint el país: “És una autèntica vergonya com s’estan prenent les decisions i si s’ha arribat a aquesta situació, és per culpa d’ells”. En aquest sentit, el sindicat està estudiant fermament demanar la dimissió del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, pel comportament dels departaments d’Agricultura, Sanitat, Interior i Treball davant d’aquesta situació.

Leave a comment